Home » Actua, Uitgelicht, Wielrennen

Frontale botsing tussen hart en logica

door Extrasport op augustus 7, 2016 – 06:40Geen Reacties

Het was zaterdagavond omstreeks 20u40 dat er ten huize Vangenechten in Vremde een frontale botsing plaatsvond tussen hart en logica. Er viel slechts één slachtoffer, de 24-jarige Matthias verkeert in kritieke toestand. Hij is nog steeds op zoek naar woorden.

© Wikimedia Commons

Volgens de medische wereld is dit een typische aandoening waarmee gepatenteerde sport- en wielerliefhebbers automatisch te maken krijgen. Hart en rede die botsen zorgen inwendig voor een kortsluiting wat elk normaal functioneren belet. In geval van de doorwrochte sportfanaat ogenschijnlijk geen verschil met anders, waardoor een juiste diagnose vaak lange tijd uitblijft en er mogelijk complicaties optreden. De voornaamste symptomen: niet weten wat te moeten denken, een mondverrekking en sprakeloosheid.

 

Contradictorisch genoeg zie je dit het vaakst bij ervaren wielerliefhebbers die denken alles al gezien te hebben. Om in de sport te blijven: ze lopen net daardoor gevaar op een felle counter. Het heeft er alle schijn naar dat dit eveneens geldt voor de 24-jarige Matthias uit Vremde. Die denkt sport te snappen, te weten dat de allersmoezeligste achterkant ervan pas ontbloot wordt door overijverige onderzoekers of journalisten, in het andere geval door een uitgespuugde ex-sporter die in het reine probeert te komen met zichzelf. De tegenkanting die ze hierbij ervaren zegt voor hem genoeg. Maar gisteravond in een onbevattelijke staat van verbijstering achterbleef.

 

Omstanders zagen meteen dat er iets schortte. Ook het sporenonderzoek laat geen twijfels toe. Voor hij voor het laatst communiceerde met de buitenwereld brabbelde hij Lugano-gevoel en na nog één keer te juichen belandde hij in een toestand van afasie voor onbepaalde duur. Lugano-gevoel? De medische wereld staat voor een raadsel. Het slachtoffer behoeft dringend frisse berglucht, aldus een ene arts. Nee, zegt er een andere, hij doelt op het WK wielrennen in 1996 gewonnen door een kasseivreter, die toen even oud was als de winnaar gisteren, en die zich ook voor één dag Colombiaan waande. Die laatste hypothese wordt het meest naar voren geschoven.

 

In zijn notities ter hoogte van een livestream waarop een co-commentator moest gereanimeerd worden, werden de in kapitalen op het papier aangebrachte letters W, T en F aangetroffen. De enige letters die het om 20u40 nog witte vel papier besmeuren. Op doorhalingen na weliswaar die onbedoeld ragfijn de hachelijke conditie beschrijven waarin het slachtoffer zich bevindt: uitingen van ongeloof wisselen zich af met een ongelofelijke verwondering.

– Winnaar van Gullegem Koerse lost Vuelta-winnaar in bergrit.

– Niet te plagiëren ode aan het altijd willen koersen.

– De criticasters lik op stuk. Al die recent opgedane ervaring wat betreft rondjes rijden betaalt zich uit.

– 13% aan de andere kant van de evenaar is even steil als hier. (dubbelcheck noodzakelijk)

– Kippenvel bij de eenentwintigste herhaling.

 

Ook werd er op zijn computer een mapje ‘dingen die eigenlijk niet kunnen OS 2016’ aangetroffen met één item aangebracht gisteravond omstreeks 20u40, vlak voor het slachtoffer iedere vorm van communicatie staakte. Evenals woorden in de marge die perfect als pointe kunnen dienen in een column: ‘Straks staat de olympisch kampioen op, gaat een eindje fietsen en is het 11u30 wanneer hij zijn eerste 120 kilometer in zijn nieuwe hoedanigheid heeft gereden. Over drie weken staat Plouay op het programma. WorldTour.’

 

© 2016 – Extrasport – Matthias Vangenechten

 

Tags: ,