Home » Actua, Wielrennen

Echt niet te versmaden tips voor uw voorjaarsploeg

door Extrasport op februari 16, 2017 – 09:261 Reactie

Omdat de voorjaarsploeg van uw favoriete wielerpronostiek nu eenmaal meer renners behelst dan Arthur Vichot en Stijn Devolder: naar goede gewoonte twaalf renners die u gewis niet over het hoofd mag zien.

Ja, wordt 2017 het dan? Het jaar van Gianni Moscon? © Wikimedia Commons

Rudy Barbier

Kon zich zonder enige druk in de schaduw van Baptiste Planckaert ontpoppen tot een nieuwe Baptiste Planckaert. In Kuurne-Brussel-Kuurne valt hij uit zijn rol en wint. En lukt dat niet wordt hij ongetwijfeld zesde. Of zevende. Misschien zelfs vijfde.

 

Gianni Moscon

Maar welke loftuitingen komen dan deze Moscon toe? Op zijn programma: Omloop, Kuurne, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs, Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Geen enkel rekenmodel houdt met andere woorden rekening met het feit dat deze Moscon niet in één van deze wedstrijden op het podium mag. Dat mag hij wel, meer bepaald in de Strade Bianche.

 

Jon Nonnézisteau

Nonnézisteau (21) wordt nu al de nieuwe Stefan Küng genoemd, die op zijn beurt de nieuwe Fabian Cancellara is. In Milaan-San Remo verrast de jonge, Franstalige Zwitser van BMC het verbrokkelde peloton met een late uitval, incluis Ben Swift die strandt in het wiel van Nonnézisteau.

 

Nils Politt

Dat de nog jonge Duitser van Katusha niet lag te ronken tijdens Milaan-San Remo, bewijst hij in Dwars door Vlaanderen, alwaar hij wint na een virtuoze solo. Spannend wordt het nog bij de DNA-test, waaruit blijkt dat hij voor 48% uit Tony Martin bestaat.

 

Alexis Gougeard

Behalve wat betreft die vijfde plaats in de Omloop vergeet Gougeard 2016 liever snel. Winst in de monumentaalste der niet-monumenten, verreden tussen Deinze en Wevelgem, genaamd Gent-Wevelgem, betekent voor hem een nieuw begin.

 

Mads Würtz Schmidt

De drastische koersverandering bij Katusha levert ook triomf op in de Driedaagse De Panne. Würtz Schmidt verplettert alle favorieten inclusief Stijn Devolder in de individuele tijdrit. Om maar te zeggen.

 

Alexey Lutsenko

Hij kan een stukje hardrijden, is niet bang van tegen een muur aan te knallen en heeft wanneer nodig een venijnige sprint in huis. Er is met andere woorden maar één man die de Ronde van Vlaanderen kan winnen: Alexey Lutsenko.

 

Phil Bauhaus

Ontvluchtte de rol van lakei voor Peter Sagan en trok van Bora naar Sunweb, de opvolger van Giant en oord waar Duitse sprinters graag ontbolsteren. De slotfase is traditioneel tumultueus, maar dat belet de wielerliefhebber niet één zaak te destilleren uit deze Scheldeprijs: van Phil Bauhaus hebben we het laatste nog niet gezien.

 

Tom Boonen

Het geheime wapen van Quick-Step voor Parijs-Roubaix heet Tom Boonen. Begin nu al maar aan de naam te wennen. U denkt natuurlijk aan Stybar, aan Terpstra, niet onmogelijk zelfs aan Lampaert of Trentin. Volgens insiders leeft deze Boonen toe naar Parijs-Roubaix alsof het zijn allerlaatste wedstrijd betreft.

 

Alberto Bettiol

Met renners van Cannondale heb je één zekerheid. Ze weten je pronostiek weergaloos te verknallen. Maar niet deze Bettiol, heus niet. Hij blijft net uit de greep van Cavendish en Degenkolb in de Amstel Gold Race, de Milaan-San Remo van het Noorden.

 

Michael Woods

Eveneens Cannondale, deze Canadees. Op de steile pentes van de Muur van Hoei kent hij zijn gelijke niet. Echt niet?

 

Alejandro Valverde

Ploegmaat van Carlos Betancur die in het eerste kwart van zijn wielercarrière al enkele mooie dingen liet zien. In Vlaanderen bij het grote publiek nog een nobele onbekende, verkiest desondanks Luik-Bastenaken-Luik boven bijna zekere winst in Nokere Koerse.

 

© 2017 – Extrasport – Matthias Vangenechten

 

  • Rik Geerts

    “Als Tom Boonen zijn spurtturbo aanzet,
    Dan lijkt zelfs Matthew Hayman een wereldvedet!”
    (Vrij naar Van Echelpoel zijn brol)